Törő Gábor

MórKapucinus tér 3.2. választókerület
2014 Sep. 10 10:45

Milliárdos teljes körű felújítás valósult meg Fejérben

Újabb mellékútfelújítási projekt kivitelezési munkálatai fejeződtek be az Új Széchenyi Terv keretein belül. A Komárom-Esztergom megyei Dad és a Fejér megyei Mór közötti több mint 15,7 kilométeres mellékút felújítása összesen több mint kétmilliárd forintos európai uniós támogatásból valósult meg. A keddi Pusztavámon tartott projektzáró sajtóeseményen a beruházás jelentőségét méltatta Merkatz László polgármester, Czunyiné Bertalan Judit és Törő Gábor országgyűlési képviselők.

Milliárdos teljes körű felújítás valósult meg Fejérben


Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre, ennek része a Fejér és Komárom-Esztergom megyét is érintő, Mór-Kocs összekötő út közel 16 kilométeres szakaszának teljes körű rekonstrukciója is.

Milliárdos teljes körű felújítás valósult meg Fejérben


A keddi Pusztavámon tartott projektzáró sajtóeseményen a beruházás jelentőségét méltatta Merkatz László polgármester, Czunyiné Bertalan Judit és Törő Gábor országgyűlési képviselők. A jelenlegi és a közeljövőben várható beruházásokat Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója összegezte. A teljes körű útfelújítás műszaki tartalmáról Molnár István és Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér ill. Komárom-Esztergom megyei igazgatója ismertette.

Milliárdos teljes körű felújítás valósult meg Fejérben


A Dad és Mór között megvalósult útfelújítás során a burkolat változó vastagságú, méretezett erősítőréteget kapott a teljes szakaszon, a lokális teherbírás problémát mutató helyeken a pályaszerkezet teljes cseréjét is elvégezték a szakemberek. Az út vízelvezető rendszere szintén megújult, a vízelvezető árkok tisztításáról, helyenként a belterületen a burkolásáról is gondoskodott a kivitelező. A felújítás során a szakasz forgalomtechnikai berendezései, elemei is megújultak, az országos közúti csomópontok korrekciójára is sor került. Móron forgalomcsillapító sziget, Pusztavámon két helyszínen új, középszigetes gyalogos átkelőhely és forgalomcsillapító sziget épült, Dadon pedig a Tatabánya-Kisbér összekötő út kereszteződésében az egyirányú ág megszűnt a megmaradó ág átépítése mellett. A felújítással érintett szakaszon az autóbusz öblök, valamint peronjaik is átépültek, megújultak, több helyen új, szabványos autóbusz öböl is létesült. A 15,7 kilométeres szakaszon ezen kívül öt híd szintén teljes felújításon esett át.

Milliárdos teljes körű felújítás valósult meg Fejérben


A kivitelezés során közvetlenül érintettek a projekt során az utak menti települések, tehát Mór, Pusztavám, Bokod és Dad összesen több mint 20 ezer lakója, akik a mindennapi munkába, iskolába járás, ügyintézés során használják ezt az országos közutat.A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Törő Gábor

Mór, Kapucinus tér 3.
eseménynaptár