Törő Gábor

MórKapucinus tér 3.2. választókerület
2014 Aug. 20 19:45

Hatalmas érdeklődés fogadta az óriásbábok történelmi felvonulását

Idén egy történelmi felvonulással is gazdagodott az augusztus 20-i ünnepi programok sora Székesfehérváron. Az óriásbábok a Koronás Parktól indultak, majd a dobosokkal, hagyományőrző csoportokkal és az egyre népesebb kísérőközönséggel együtt a Belvároson át egészen a Szent István térig vonultak. A színes forgataghoz a Díszközgyűlésre érkező vendégek, a megye, a város és a közhivatalok vezetői is csatlakoztak.

Hatalmas érdeklődés fogadta az óriásbábok történelmi felvonulását


A programra ellátogatók újra megcsodálhatták a látványos történelmi felvonuláson a közel öt méter magas óriásbábokat, akiket zenészek és hagyományőrzők kísértek a Koronás Parktól a Szent István térig. A menetben a Rajzolni király! pályázat legjobb alkotásaiból készült zászlókat is meg lehetett tekinteni.

A Vörösmarty Színház szervezésében az elmúlt esztendőben is hatalmas népszerűségnek örvendett a történelmi felvonulás. Ennek jegyében idén is örömmel csatlakoztak az ünnepi programokhoz az óriásbábok felvonulásával, amely 16.30 órakor indult a Koronás Park elől. A Vörösmarty Színház alkotótáborában öt fehérvári általános iskola diákjai öt új óriásbábot készítettek, így Szent Lászlóval, I. Gézával, Szent Salamon királlyal, valamint Szent László feleségével, Adelhaiddal és lányukkal, Piroskával bővül a történelmi személyek panteonja. Így ebben az esztendőben már összesen 11 óriásbábot tekintettek meg az érdeklődők.

Törő Gábor

Mór, Kapucinus tér 3.
eseménynaptár